Drink bezalkoholowy Mango Orange Spritz

Ta słodko kwaśna, bezalkoholowa wariacja na temat aperol spritza łączy w sobie cechy idealnego napoju na imprezę lub bankiet – soczysty kolor, orzeźwiający smak i pełnię bąbelków. Dla większego efektu podawaj go koniecznie w kieliszku do aperol spritza.

Korzystając z wody z saturatora SodaStream, możesz samodzielnie dobrać poziom nagazowania napoju do własnych preferencji. Jednocześnie, korzystając z urządzenia do gazowania wody, nie przyczyniasz się do produkcji plastikowych butelek jednorazowych, gdyż bąbelkujesz wodę samodzielnie, a nie przynosisz ją ze sklepu.

 

Jak zrobić mocktail Mango Orange Spritz?


Przepis inspirowany jest włoskim drinkiem na bazie Aperola i Prosecco. Jednak do naszej wersji nie potrzebujesz alkoholi. Mocktail zrobisz na bazie wody gazowanej z saturatora SodaStream.

Składniki:

  • Kostki lodu
  • Mrożone kawałki mango
  • 50 ml świeżo wyciśniętego soku z limonki
  • 50 ml puree z mango
  • koncentrat do napoju Mango Orange
  • woda gazowana z saturatora SodaStream
  • plasterek pomarańczy i świeża mięta do dekoracji


Przygotowanie:

  1. Do kieliszka do aperol spritza wsyp lód w kostkach i garstkę mrożonych kawałków mango.
  2. Dodaj sok z wyciśniętej limonki oraz puree mango. Puree może być gotowe (kupione w sklepie) lub przygotowane poprzez zmielenie mrożonego lub świeżego mango.
  3. Przygotuj za pomocą saturatora SodaStream wodę z bąbelkami. Dobierz stopień gazowania do swoich preferencji.
  4. Dodaj do wody nakrętkę koncentratu Mango Orange i wymieszaj.
  5. Zalej lód i owoce gotowym napojem.



Dekoracja:
By przyozdobić mocktail, wykorzystaj listki świeżej mięty i plasterek pomarańczy. Doda to bezalkoholowemu drinkowi uroku i świeżości. Zieleń mięty będzie ładnie kontrastować z nasyconą pomarańczową barwą napoju.


Podanie:
Podawaj w kieliszkach do spritza.