Perfekcyjnie zgrillowany stek z lekką, letnią sałatką brzmi jak weekendowe marzenie! A to i wiele innych dań z rusztu wzbogaci odpowiednio dobrany koktajl – orzeźwiający, zbalansowany i pięknie podany!
Składniki:
6 limonek - pokrojonych w kostkę
200g czerwonych porzeczek
200g malin
200g jagód
20 łyżeczek cukru pudru
1 butelka Cachaça lub Rhum Agricole
100ml Triple sec
60ml syropu owoce leśne
Woda gazowana SodaStream
Przygotowanie:
W misce ugnieć pokrojone w kostkę limonki z cukrem i połową jagód. Odstaw na 5 minut.
Przelej do miski do ponczu, dodaj Cachaça (lub Rhum) oraz Triple sec. Napełnij miskę na poncz lodem, dodaj syrop owoce leśne i wodę gazowaną SodaStream.
Dołóż pozostałe jagody i delikatnie wymieszaj
Gotowy, aby spróbować czegoś pysznego?