Drink z rumem i triple sec, przepis na „Pocałunek kucharza”

Perfekcyjnie zgrillowany stek z lekką, letnią sałatką brzmi jak weekendowe marzenie! A to i wiele innych dań z rusztu wzbogaci odpowiednio dobrany koktajl – orzeźwiający, zbalansowany i pięknie podany!

 

Składniki:

  • 6 limonek - pokrojonych w kostkę
  • 200g czerwonych porzeczek
  • 200g malin
  • 200g jagód
  • 20 łyżeczek cukru pudru
  • 1 butelka Cachaça lub Rhum Agricole
  • 100ml Triple sec
  • 60ml syropu owoce leśne
  • Woda gazowana SodaStream

 

Przygotowanie:

  • W misce ugnieć pokrojone w kostkę limonki z cukrem i połową jagód. Odstaw na 5 minut.
  • Przelej do miski do ponczu, dodaj Cachaça (lub Rhum) oraz Triple sec. Napełnij miskę na poncz lodem, dodaj syrop owoce leśne i wodę gazowaną SodaStream.
  • Dołóż pozostałe jagody i delikatnie wymieszaj


Gotowy, aby spróbować czegoś pysznego?