Drink z rumem i triple sec, przepis na „Pocałunek kucharza”
Perfekcyjnie zgrillowany stek z lekką, letnią sałatką brzmi jak weekendowe marzenie! A to i wiele innych dań z rusztu wzbogaci odpowiednio dobrany koktajl – orzeźwiający, zbalansowany i pięknie podany!
Składniki:
- 6 limonek - pokrojonych w kostkę
- 200g czerwonych porzeczek
- 200g malin
- 200g jagód
- 20 łyżeczek cukru pudru
- 1 butelka Cachaça lub Rhum Agricole
- 100ml Triple sec
- 60ml syropu owoce leśne
- Woda gazowana SodaStream
Przygotowanie:
- W misce ugnieć pokrojone w kostkę limonki z cukrem i połową jagód. Odstaw na 5 minut.
- Przelej do miski do ponczu, dodaj Cachaça (lub Rhum) oraz Triple sec. Napełnij miskę na poncz lodem, dodaj syrop owoce leśne i wodę gazowaną SodaStream.
- Dołóż pozostałe jagody i delikatnie wymieszaj
Gotowy, aby spróbować czegoś pysznego?
