Zielony drink z rumem i likierem, przepis na „Podniebną wyspę”

Pijąc ten koktajl, zamykasz oczy i… słyszysz szum fal, czujesz muśnięcia słońca na twarzy, piasek pod stopami i podmuch morskiej bryzy. Spróbuj!

 

Składniki:

  • Garść szałwii

  • 25ml syropu cukrowego

  • 25ml soku z limonki

  • 25ml przecieru ananasowego

  • 45ml rumu

  • 15ml Chartreuse Yellow

  • Woda gazowana SodaStream

 


Przygotowanie:

  • W shakerze umieść wszystkie składniki, poza wodą, i energicznie wstrząśnij.

  • Przecedź dwa razy przez drobne sito, przelej do szklanki i uzupełnij wodą gazowaną SodaStream.

  • Syrop cukrowy: użyj równych proporcji białego cukru i gorącej wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.

 

Do dekoracji polecamy szałwię i jadalne kwiaty.