Drink z arbuzem i brandy, przepis na „Watermellow”
Mariaż soczystego arbuza ze świeżą miętą, podkręcony odrobiną pikanterii pieprzu to oryginalna i pełna letniego charakteru propozycja na chill&grill!
SKŁADNIKI
- 4-5 średniej wielkości kostek arbuza
- 6-8 listków bazylii
- 25ml syropu cukrowego
- 30ml soku z limonki
- 60ml Pisco Świeżo zmielony pieprz
- Woda gazowana SodaStream
PRZYGOTOWANIE
W shakerze rozgnieć arbuza, bazylię i syrop cukrowy. Dodaj sok z limonki, Pisco z lodem i energicznie wstrząśnij. Podwójnie przecedź przez drobne sito, przelej do kieliszka i uzupełnij wodą gazowaną SodaStream. Posyp szczyptą pieprzu.
Syrop cukrowy:
Użyj równych proporcji białego cukru i gorącej wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
DEKORACJA
Świeże liści bazylii, plasterek arbuza, ziarenka pieprzu
PODANIE
Kieliszek do martini