Drink z arbuzem i brandy, przepis na „Watermellow”

Mariaż soczystego arbuza ze świeżą miętą, podkręcony odrobiną pikanterii pieprzu to oryginalna i pełna letniego charakteru propozycja na chill&grill!

 

SKŁADNIKI

  • 4-5 średniej wielkości kostek arbuza
  • 6-8 listków bazylii
  • 25ml syropu cukrowego
  • 30ml soku z limonki
  • 60ml Pisco Świeżo zmielony pieprz
  • Woda gazowana SodaStream

 

PRZYGOTOWANIE

W shakerze rozgnieć arbuza, bazylię i syrop cukrowy. Dodaj sok z limonki, Pisco z lodem i energicznie wstrząśnij. Podwójnie przecedź przez drobne sito, przelej do kieliszka i uzupełnij wodą gazowaną SodaStream. Posyp szczyptą pieprzu.

Syrop cukrowy:

Użyj równych proporcji białego cukru i gorącej wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.

 

DEKORACJA

Świeże liści bazylii, plasterek arbuza, ziarenka pieprzu

 

PODANIE

Kieliszek do martini