Mariaż soczystego arbuza ze świeżą miętą, podkręcony odrobiną pikanterii pieprzu to oryginalna i pełna letniego charakteru propozycja na chill&grill!
SKŁADNIKI
4-5 średniej wielkości kostek arbuza
6-8 listków bazylii
25 ml syropu cukrowego
30 ml soku z limonki
60 ml Pisco Świeżo zmielony pieprz
Woda gazowana SodaStream
PRZYGOTOWANIE
W shakerze rozgnieć arbuza, bazylię i syrop cukrowy. Dodaj sok z limonki, Pisco z lodem i energicznie wstrząśnij. Podwójnie przecedź przez drobne sito, przelej do kieliszka i uzupełnij wodą gazowaną SodaStream. Posyp szczyptą pieprzu.
Syrop cukrowy:
Użyj równych proporcji białego cukru i gorącej wody, wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia.
DEKORACJA
Świeże liści bazylii, plasterek arbuza, ziarenka pieprzu
PODANIE
Kieliszek do martini